KOK & STEK – kokeboka for alle!

Er du litt som meg – slenger kjøttstykket i stekepanna og håper på det beste? Du vet aldri helt sikkert om det vil bli gjennomstekt, rått eller seigt som gummi? Du skulle helst ønske at det fantes en forståelig «guide» som viste deg hvordan det skal gjøres?

Vel, da syns jeg du skal unne deg dette lille mesterstykket av en bok!

kokogstekbilde

 

KOK & STEK er oppfølgeren til SAUS & KRAFT og i denne boken vil du lære alt om forberedelser, temperaturer, steke-teknikker, grilling, fritering, posjering – ja i det hele tatt!

I KOK & STEK, som uten tvil vil bli ditt faste oppslagsverk når du er usikker, får du hjelp fra de beste kokkene hos Kulinarisk Akademi, som vet nøyaktig hva de driver med og som også vet at det fins mange der ute som har null peiling. *opp med hånda*

skjermbilde-2016-10-25-kl-08-59-45

Det første som slo meg da jeg leste denne boken var at det er faktisk ting ved koking jeg kan lære! Som for eksempel at koking i olje heter «confitering». Se det. En god start allerede på første side! Man lærer hva som skjer når man koker og at man faktisk kan koke noe feil. Så vet man det.

 

I tillegg til alle smarte tips og triks igjennom boken får man også en god håndfull lette, men flotte oppskrifter. Man kan ta det man ha lært med seg til kjøkkenbenken og teste det ut.

Jeg ville for eksempel aldri turt å lage ramen med svineknoke, hadde jeg ikke nettopp lært meg at å koke svineknoker er både lett og helt ufarlig.

Og hvem har vel ikke lyst til å lage Boef Bourguignon?? Men hvem har vel turt…? Nå er det ingen stress med det, for oppskriften i denne boken er herlig lett å forstå seg på for sånne kokke-amatører som deg og meg..!

 

Når det gjelder desserter har jeg alltid hatt lyst til å lage bærkompott. Rett og slett. Men jeg tror ikke jeg har sett en så enkel og grei oppskrift på det noe sted, før nå. Her er det sånn cirka tre enkle steg. Og jeg som trodde det var vanskelig?

For å toppe det hele står en oppskrift på belgiske vafler rett ved siden av. Innafor!

img_2320

Og sånn går det igjennom hele boken. Videre til posjering, sylting (hurra, nå kan jeg lage hjemmesyltede agurker! NAM!), blansjering, confitering, sous vide, braisering og mye, mye mer!

Det er store, flotte ord, ja, men gjennomgangen av hver teknikk er gjort forståelig og lett å få grep på. Denne boken har gjort langtidsstekt ribbe, spareribs, kylling og laks til ting jeg vil teste ut på kjøkkenet og som jeg nå er helt sikker på vil bli bra, takket være de enkle, gode oppskriftene.

I tillegg får man oppskrifter på en rekke tilbehør og ikke minst desserter som får tennene til å løpe i vann.

 

Så, for å oppsummere; nå kan du lære deg alle teknikker og mange oppskrifter, store som små (lære å lage sprø løk? værsågod!), så du kan briljere på ditt eget kjøkken og imponere familie og venner.

 

Men, ha meg unnskyldt, det må lages friterte fiskepinner og churros her ASAP!

*

Idag kan dere også lese en 2-siders sak i VG om boka! Få den med dere!

Husk lanseringen 11. oktober kl 1800 i Mathallen, Oslo! Meld deg på nå og bli matet en hel kveld. 😉 Påmelding lansering KOK & STEK Det vil bli stor pågang og trengsel ved dørene, så meld deg på nå!

kokstek

Trine

En kommentar om “KOK & STEK – kokeboka for alle!

  1. Unni Hagen sier:

    Jøss! Nå fikk jeg jammen lyst til å lære å lage mat! JEG, – som ikke liker å lage mat engang! Men nå skal jeg i hvert fall prøve! Hurra!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s