Trine tester ut KOK&STEK!

Jeg var ikke vanskelig å be da jeg ble spurt om å teste litt fra kokeboka KOK&STEK, så alle dere der ute kan se hvor lette og gode oppskriftene er. Det er hovedsaklig fordi jeg er en kløne på kjøkkenet..!

*

Det var egentlig bare to ting jeg var desperat etter å teste fra KOK&STEK kokeboka.
Det var entrecôte og bærkompott!

Så sagt, så gjort.

Begge oppskriftene er enkle og raske og inneholder overraskende få ingredienser. Det var nok med på å «uskadeliggjøre» prosessen for min del – hun som er redd for kjøkkenet..!

img_2320

Jeg lagde bærkompott av frosne jordbær og jeg ble litt overrasket over hvor lite som skulle til og hvor kort tid det tok! Jeg har alltid vært av den oppfatning av å lage sånt tar lang tid…
img_2321

Det her var alt jeg trengte av ingredienser. Ferdig ferdig. Bortsett fra kjelen da, jeg byttet den ut med en mindre kjele, siden jeg skulle lage en mengde som var litt mindre enn det som sto i oppskriften.

Jeg er en person som følger oppskrifter slavisk. Jeg leser dem gjerne 6-7 ganger mens jeg lager det også. Sånn i tilfelle. Det kan jo hende jeg har lest feil et eller annet sted?
Jeg gjorde det samme med denne, ennå oppskriften var på bare 3 linjer. Veldig korte linjer.

Det går faktisk ikke ann å rote dette til!

Jeg moste bærene litt ekstra godt med vispen enn det oppskriften sier. Jeg er nemlig ikke noe glad i klumper. 🙂 I utgangspunktet skal bærkompott være fastere en syltetøy. En mellomting mellom syltetøy og grøt har jeg hørt det bli beskrevet.

Før en halvtime var omme var alt ferdigkokt, jeg hadde klemt i litt av saften av en sitron og smakt det til, dog jeg tror sitronen klemte meg hardere enn jeg klemte den. Det var en latterlig hard sitron…
Tips: rull sitronen mot benken før du deler den, blir lettere å få saften ut da.

Men uansett! Sluttresultatet ble Herregud-Så-Godt-Har-Jeg-Laget-Dette!

Proporsjonene her blir jo helt feil, det eneste jeg hadde av Norgesglass var kjempedigert! 😀 Men der er altså det ferdige resultatet. Jeg helte det over i glasset med en gang og lot det stå på benken og kjøle seg helt ned før jeg satte på lokket og satte det i kjøleskapet.
Og smakstesten? Det smakte som farmors hjemmelagede syltetøy, akkurat passe søtt og utrolig smakfullt! Det var så godt at pappa ville legge på da jeg ringte og fortalte hvor godt det var, så misunnelig bli han. Hehe.

Så var det dags for middagen. Noe min mann, naturlig nok, så veldig frem til!
skjermbilde-2016-10-25-kl-08-59-45

Entrecôte. Oh yes. Ennå en mulighet for meg til å lage gummi!
Jeg plasserte oppskriften foran meg og leste den. 10 ganger. Alle 5 linjene.
img_2336Igjen var ingrediensene få og helt til å forstå seg på. Tomatene er mitt innspill da. Oh yes. Ovnsbakte tomater skulle serveres til! Jeg ville gjøre det enkelt og ikke ha altfor mye tilbehør. Her skulle biffene briljere! Håpet vi…!

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Her var det naturligvis stekingen som var det viktigste, for å unngå den infamøse seige biffen.

Olje, smør, timian og hvitløk. Lukten spredte seg i rommet og det luktet himmelsk! Biffene lå der i smøret sitt og så ekstremt innbydende ut, nå gjensto bare at de ble perfekt stekt og ikke harde…
img_2341Se på dem da, der de ligger og hviler seg i smøret.

Vi kan trygt si at dette ble en suksess, ulikt noe annet jeg har gjort på kjøkkenet tidligere. Jeg er ingen stor kokk, ei heller en stor matkjenner, men dette er noe av det beste jeg har spist på lenge! Den var perfekt stekt, mør og utrolig smakfull! Og det hele tok en liten halvtime bare? Å jada.
Det var så godt at jeg glemte å ta et bilde av det serverte produktet før det var halvspist!

Jeg vil påstå at det kjøttet der har en ganske så perfekt farge!
Entrecôte skal stekes litt mer enn medium, for at fettet i biffen skal få smelte helt og gjøre kjøttet mørt.

Til kveldskosen ble det vafler med jordbærkompott. Vi var begge enige om at vafler blir aldri det samme igjen. Bærkompott er permanent innført i dette huset!

Dette var bare to av mange oppskrifter og det er mye mer man kan eksperimentere med her. I fremtiden skal jeg nok teste ut både confitering, blansjering, braisering og ikke minst skal det briljeres over grillen! Oppskriftene er lette å følge og trygge å teste ut.

Skaff deg denne kokeboka idag, eller kjøp den i julegave til en som har alt! En som er glad i mat, en som vil lære mer eller en som vil bli inspirert! Den første retten du lager vil inspirere deg til å prøve flere, tro meg på det.

 

Trine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s