Baby Doll av Hollie Overton

baby-doll-cover

Da jeg leste denne boka holdt jeg pusten oftere enn hva godt er. Den har en så isende kald kvalitet ved seg at det er helt umulig å få blunket ofte nok.

Fra gursliberg.no:

Fri. Lily er endelig fri. Hun var seksten da hun ble kidnappet. I åtte år har hun levd innestengt. I fangenskap har hun født en liten datter som heter Sky. Men en kald vinterdag står døren ulåst. Kidnapperen hennes har gjort en grov feil, og nå har de greid å flykte.

Alle trodde at hun var borte for alltid. Moren, tvillingsøsteren, hennes nærmeste. Alle blir sjokkerte og overlykkelige når hun kommer tilbake. Men det største sjokket kommer når de får vite hvem som har holdt henne fanget i alle disse årene.

Dette er et psykologisk drama, med spenningsmomenter som får leseren til å gispe. Handlingen skyter fart fra første side og stanser ikke før boken lukkes. Den setter seg under huden på en ubehagelig måte. Ingenting går etter boka.

Om Hollie Overton:

Hollie Overton er en talentfull skribent for tv-serier, og har vært ansatt for både CBS´drama Cold Case og ABC´s familiedrama Shadowhunters. Hun har alltid drømt om å skrive en roman, og i 2012 startet arbeidet med Baby Doll. Hun bor i West Hollywood sammen med ektemannen David og hunden Stevie. Hennes beste venn er tvillingsøsteren Heather, og deres forhold ga inspirasjonen til fortellingen i Baby Doll. 

Denne boka leser du i ett godt jafs. Den er så annerledes enn alt annet du har lest, det kan jeg garantere! Noen vil kanskje kalle det en thriller og den drar gjerne leserne inn med ord som «For deg som elsket «Gone girl» og «Room»«, men ikke la deg påvirke av det!
Denne boka er ikke en klassisk thriller. Dette er et psykologisk drama om hva som skjer med Lily og hennes kidnapper etter at hun har klart å rømme.
Den er iskald og beregnende, lik en morder som våker over ofrene sine før han slår til.

Hollie Overton skriver ikke for å gi deg whiplash ved hver eneste sving, hun skriver for å gjøre deg både ukomfortabel og usikker. Hun skriver for å gjøre deg redd på en helt unik måte. Da jeg leste boka kunne jeg virkelig kjenne på frykten til Lily i ryggmargen. Den konstante usikkerheten. Hvor er han? Hvem er han? Hvem kan hun stole på? Kan hun leve normalt igjen? Er hun trygg??

Baby Doll starter umiddelbart og stanser ikke før det hele er over.
For meg tok det 7 intense dager å lese den. Det er relativt raskt for å være meg! Det er med god grunn også! Baby Doll er urovekkende og berører deg på en helt annen måte enn noen annen bok jeg har lest. Det er den syke følelsen i bunnen av magen. Det stramme taket i korsryggen. Det er hårene som reiser seg i nakken.

Les Baby Doll. Prøv å ikke bit negler.

SLIPPES 1. MARS!

 

Trine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s