Velkommen til Det røde klosteret

Det er en grunn for at du er der du er. Vi har alle en plass og et formål. Livet plasserer deg på en sti og det er opp til deg hvilken retning du vil gå. Kampene som må kjempes, valgene som må tas er alle opp til deg. Det er urkraften i deg som vinner frem tilslutt, som gir deg styrken til å ta på deg de mest krevende oppgavene. Det må ofres mye langs veien for å holde deg tro til den ilden i sjelen, men når du gjør det er formålet, reisen og MÅLET så mye mer givende.

maresi11 – Kopi

Hør hennes historie.
Glem aldri.

Mitt navn er Maresi Enresdatter og jeg skriver dette i det 9. året av regjeringstiden til vår 32. Mor.

 Maresi bor på øya Menos. Der ligger det et kloster hvor kun kvinner og jenter er velkomne. De har alle kommet fra vanskelige og farlige kår og ved Det røde klosteret finner de en ny mening med livet. Her vil de få utdanning, de jobber og spiser. Mer enn de kunne håpet på hjemme.
Maresi er en livsglad og positiv jente med stor matlyst. Hvert måltid er en fest for Maresi, som måtte reise fra familien fordi de ikke kunne skaffe nok mat til alle.
Det eneste som er større enn matlysten er leselysten. Det er i klosterets bibliotek Maresi tilbringer mesteparten av tiden sin, under det observante blikket til Søster O. Hun vil lese alt. Ta til seg alt av lærdom og historie.
Øyas fred blir rokket når Jai ankommer. En villfaren jente, men stritt, lyst hår, skremte øyne, opprevet klær og arr på ryggen. Hennes historie er sorgfull, mørk og veldig farlig.
Maresi, som har vært på øya i mange år og har blitt en erfaren novise, tar på seg jobben å vise Jai rundt. Mest fordi Jai blir hennes skygge. En stille og skremt skygge.

«Men are not our enemies, Jai. This man needed our help and we gave it of our own free will. We are the guardians of the First Mother’s wisdom, but the wisdom is for the benefit of all.»

Menos er en øy ingen menn får sette sin fot, med unntak av fiskerne som kommer med forsyninger, som leveres på kaia og som frakter nyankomne jenter som skal bo i Det røde klosteret. Øya trenger ingen beskyttelse. Den er omgitt av krappe, høye fjellvegger og farlige klipper. Her, i Det røde klosteret er alle tjenere av den Første Moren. Hun beskytter dem om de trenger det. Det er også magi på øya. Og når den trues er det ingenting som kan stanse kreftene som Søstrene setter i sving.
Og Maresi? Hun har en helt spesiell plass som venter henne blant Søstrene.

maresi8 – Kopi

MARESI er en utrolig vakker bok. Men mest av alt er den en mektig bok om styrke, livet og den navnløse urkraften vi alle har i oss. Novisenes viktigste oppgave på Menos er ikke å lære mest eller kunne flest arbeidsoppgaver, men å finne ut hvilke hus de tilhører. Hvilken Søster de skal gå i lære hos og hvilken rolle de skal spille i verden. For alle har evner de ikke helt klarer å få tak i ennå, men når det gjelder som mest vil de alle finne den, dypt i seg selv.

Dette er Maresis historie. Fortalt av Maresi selv. Det er en stillferdig historie, hvor Maresi tar oss med igjennom klosterets mange hus og hager, viser oss hvordan de arbeider i åkrene og hvor fantastisk biblioteket er.
Men, som varmen før en tordenstorm, så kjenner vi noe kommer. Som en skygge av et monster mot horisonten. En lett krusning mot klippene som kalles Tennene.

De er her.

maresi15

Maresi er første bok i en trilogi. Slippes til høsten. Universet vil vokse. Følg med.

Hør hennes historie.
Glem aldri.

maresicover

 

Trine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s